Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Additív gyártástechnológiában használt polimerek és kompozitok anyagtechnológiai vizsgálata az orvosi eszközfejlesztésben

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
theoretical medicine
Doctoral School of Interdisciplinary Medical Sciences

Thesis supervisor: Péter Dezső Maróti
Location of studies (in Hungarian): PTE ÁOK
Abbreviation of location of studies: ÁOK


Description of the research topic:

Az additív gyártástechnológiák az egészségügyi ellátórendszer és felsőoktatás mindennapos szereplőivé váltak az elmúlt évtized során. Nemzetközi tanulmányok részletesen bemutatják előnyeiket és felhasználási területeiket, melyek közül kiemelendő az orvostechnikai eszközök, orvosi felszerelések fejlesztése és gyártása 3D nyomtatók segítségével. Kutatásunk során ezen prototipizálási és termelési folyamatokban használható polimerek és kompozitok komplex vizsgálatát végezzük el . Inter- és multidiszciplináris kutatócsoportunk - együttműködésben a PTE ÁOK és PTE GYTK intézeteivel valamint a Klinikai Központ egységeivel - az anyagokat mechanikai, szerkezeti, biokompatibilitási és funkcionális szempontból egyaránt jellemzi, az eredményeket pedig konkrét KFI projektekben használja fel. Célkitűzésünk továbbá az egyes 3D nyomatási technológiák - kiemelten a szelektív lézerszinterezési (SLS), szálhúzásos (FFF), fotopolimer alapú és szálerősítéses (CFC) technológiák - felhasználhatóságának részletesebb feltérképezése, annak érdekében, hogy az orvostechnológiai fejlesztések minél hatékonyabb módon valósulhassanak meg.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2023-05-19

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )