Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
István Hernádi
Figyelmi és memória-folyamatok vizsgálata magatartásfarmakológiai megközelítésben: új paradigmafejlesztés a transzlációs kutatásokban

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
theoretical medicine
Doctoral School of Basic Medicine

Thesis supervisor: István Hernádi
Location of studies (in Hungarian): PTE ÁOK Pécs, Szigeti u. 12.
Abbreviation of location of studies: ÁOK


Description of the research topic:

A kutatási téma elsődleges célja humán önkéntesek és nem-humán főemlősök bevonásával annak eldöntése, hogy a nem-invazív, agykérgi ingerléses technikával elérhető-e krónikus kognitív teljesítmény-növelés vagy csökkentés, valamint, hogy a farmakológiai ill. az ingerléses hatások lehetőség szerint szinergista módon komibálhatók-e. Ez utóbbi esetben, ha az rTMS segítségével jobb gyógyszeres hatékonyság lenne elérhető a neurológiai betegségek terápiájában, az áttörést jelenthetne pl. a demenciák gyógyszeres kezelésében is.
Lehetséges technikai megközelítés: kogníció vizsgálata nem-verbális számítógépes tesztekben, nagyfelbontású elektroenkefalográfia (EEG), repetitív transzkraniális mágneses stimulációs (rTMS), szemmozgás monitorozás.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2023-05-19

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )