Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Márta Angyalné Dr. Alexy
Sándor Kovács
Reproducing Kernel Hilbert spaces with applications

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Eötvös Loránd University, Budapest
computer sciences
Doctoral School of Informatics

Thesis supervisor: Sándor Kovács
co-supervisor: Márta Angyalné Dr. Alexy
Location of studies (in Hungarian): ELTE IK
Abbreviation of location of studies: IK


Description of the research topic:

A reprodukáló magú Hilbert-terek (röviden RMHT) egységes elméletének kidolgozása a XX. század második felére tehető. Az RMHT-k általános elméletének rengeteg alkalmazási lehetősége van. A statisztikai tanuláselméletben fontos szerepet kap például a gépi tanulás matematikai megalapozásában, de az a tény, hogy a Szoboljev-tér és Paley-Wiener-tér is RMHT azt eredményezik, hogy közönséges/parciális differenciálegyenletek, integrálegyenletek és jel- és képfeldolgozás elméletének szempontjából, illetve numerikus szempontból is érdemes vizsgálódni. A jelentkező feladata az RMHT alkalmazási lehetőségeinek alapos megismerése, további alkalmazási lehetőségek keresése, majd az elsajátított tudás alkalmazása.

Required language skills: Hungarian
Recommended language skills (in Hungarian): English
Further requirements: 
Solid foundations of functional analysis and measure theory, recommended knowledge of Matlab or Mathematica or Maple or Python programming language

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2023-05-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )