Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Vince Grolmusz
Adatbányászat nagy biológiai adatbázisokban

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Eötvös Loránd University, Budapest
computer sciences
Doctoral School of Informatics

Thesis supervisor: Vince Grolmusz
Location of studies (in Hungarian): ELTE TTK Számítógéptudományi Tanszék
Abbreviation of location of studies: ELTE


Description of the research topic:

A biológiai, orvosi eszközök fejlődésével sok nagyméretű, releváns biológiai és klinikai adatbázis jött létre, amelyek matematikai alapú informatikai feldolgozása folyamatos kihívást jelent a tudósok számára. A nagy adatbázisok feldolgozására számos új módszert fejlesztettek ki a kutatók az elmúlt években, ezen módszerek célja matematikailag és statisztikailag megalapozott, biológiailag, illetve orvosilag lényeges eredmények elérése.

Az ELTE PIT Bioinformatikai csoportja (http://pitgroup.org) számos együttműködésben több, mint 15 éve számos jelentős bioinformatikai területen dolgozik, a felveendő hallgató a Csoport keretében végzi majd a munkáját.

Az érdeklődő diákoktól igen jó tanulmányi eredményt, biztos programozói készséget (Python vagy C++) és adatbáziskezelésben való jártasságot várunk el a nagy munkabírás mellett.

Required language skills: magyar, angol
Further requirements: 
Adatbáziskezelési ismeretek, adatbányászati ismeretek, C++, Python, biológiai, biokémiai alapok ajánlottak.

Number of students who can be accepted: 2

Deadline for application: 2023-05-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )