Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Endre Szűcs
A biztonságtechnika történetének, eseményeinek áttekintése, elemzése, a ma és a jövő biztonságtechnikájára gyakorolt hatásuk feltárása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Universitas Budensis
military engineering
Doctoral School on Safety and Security Sciences

Thesis supervisor: Endre Szűcs
Location of studies (in Hungarian): Óbuai Egyetem - Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar - 1081 Budapest, Népszínház utca 8.
Abbreviation of location of studies: ÓEBGK


Description of the research topic:

A történelmi korok biztonságtechnika történte számos olyan eszközt, eljárást tartalmaz, amelyek feltárása, vizsgálat, elemzése hozzájárul a ma és a jövő biztonságtechnikájának fejlődéséhez. Az általános technikatörténet újra gondolása a biztonságot figyelembe véve, mely során meghatározásra kerülnek azok az okok, okozatok, amelyek igényelték a történelmi korok biztonságtechnikai eszközeit és eljárásait. A történelmi korokból azonosított (múzeumi tárgyak) biztonságtechnikai eszközök és eljárások (idegen nyelven és magyar nyelven írott szakirodalom) vizsgálatával igazolni, vagy cáfolni a biztonság területén elfoglalt helyüket és fejlődésre gyakorolt hatásukat.
Kutatási célok:
1. A történelmi korok biztonságtechnikájának egyenkénti vizsgálata és a közöttük lévő kapcsolatok megállapítsa.
2. A kapcsolatok kialakulásának áttekintése, az egyes eszközök szerepének feltárása, amelyek hozzájárultak egy magasabb szintű biztonság eléréséhez.
3. A technikai színvonal hatásának elemzése a történelmi korok biztonságtechnikai eszközeire.
4. A társadalmi viszonyok áttekintése azzal a céllal, hogy meghatározásra kerüljön a biztonság szintje, a „megrendelő” igényeit, lehetőségeit figyelembe véve.

Recommended language skills (in Hungarian): angol középfok (B2)
Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2023-02-28

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )