Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Andrea Kárpáti
Esztétikai nevelési irányzatok története, elmélete és hatásvizsgálata

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
educational sciences
Doctoral School of Education

Thesis supervisor: Andrea Kárpáti
Location of studies (in Hungarian): Neveléstudományi Intézet
Abbreviation of location of studies: NI


Description of the research topic:

A 21. században a művészeti ágak újraértelmezik határaikat, új műfajok alakulnak és a régiek jelentősége, tartalma megváltozik. Az esztétikai nevelés történeti vonatkozásait és új modelljeinek elméletét és gyakorlati megvalósulásait vizsgálja ez a téma. A zene, a képző- és iparművészet, a népművészet és a drámapedagógia köréből egyaránt várunk a neveléstörténeti kérdéseket a művészettörténeti és esztétika-történeti irányzatok kontextusába helyező elemzéseket. A témakörhöz tartozó empirikus kutatások célja az egyes képességrendszerek leírása és fejlődésük vizsgálata, illetve esztétikai nevelési programok hatásvizsgálata.
Az integratív (komplex, integrált) esztétikai nevelés elméletét és nemzetközi, illetve hazai gyakorlatát vizsgáló, s ilyen projekteket megvalósító illetve értékelő dolgozatokat is várunk. A témához kapcsolódó szemináriumok és előadások egy-egy kutatási problémát több művészeti ág szemszögéből elemeznek majd, s lehetőséget adnak az esztétikai nevelés részterületeit kutatók együttműködésére.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2023-05-29

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )