Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Norbert Németh
Microcirculatory and histomorphological investigations of testicular torsion and ischemia-reperfusion-induced changes, and theirpreventivepossibilitiesinexperimentalmodel

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
clinical medicine
Doctoral School of Clinical Medicine

Thesis supervisor: Norbert Németh
Location of studies (in Hungarian): Debreceni Egyetem ÁOK Sebészeti Műtéttani Tanszék
Abbreviation of location of studies: DESMT


Description of the research topic:

A herecsavarodás az ondózsinór hossztengely körüli megtekeredésével járó, sürgős műtéti ellátást igénylő állapot, amely a here véráramlásának károsodásával jár. A here megmenthetőségének két legfontosabb meghatározója a tünetek megjelenése és a csavarodás megszüntetése között eltelt idő, valamint a herecsavarodás mértéke. A perfusiós károsodás valós mértékének feltárására és a változások követésére kísérletes körülmények között a modern technológián alapuló intravitális videomikroszkópos módszerek (pl. Cytocam incident dark field illumination imaging) új lehetőséget adnak. Korábbi kísérleteink tapasztalatain is alapulva, célunk egy klinikailag releváns kísérletes modell kidolgozása a torsio különböző fokának és időtartamának, az ipsi- és contralateralis here szövettani és funkcionális változásainak, valamint a károsodások mértékének csökkentésére irányuló lehetőségek vizsgálatával.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2022-11-15

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )