Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Viktória Szente
Érzékszervek szerepe az élelmiszer-fogyasztói döntéshozatalban –objektív és szubjektív tényezők hatása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Kaposvár
business and management
Doctoral School of Management and Organizational Science

Thesis supervisor: Viktória Szente
Location of studies (in Hungarian): Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelm Tanszék
Abbreviation of location of studies: GTKMT


Description of the research topic:

A fogyasztói döntések befolyásolásának módja egyre összetettebb, amely folyamatos kihívás elé állítja az élelmiszer-ellátási lánc szereplőit. Az egyéni érzékelés és észlelés szerepe nem vitatható a vásárlások során, mérhetősége – annak komplexitása miatt – azonban nehéz. Marketing szempontból a beavatkozásra leginkább az érzékszerveken keresztül van lehetőség. A kutatás során élelmiszerek érzékszervi bírálatára kerül sor korszerű technikai eszközök segítségével, amelynek során mérjük a vizuális, auditív, szaglószervi, tapintásbeli és ízlelési tényezők szerepét. A termékek aromaanyagaiban mérhető különbségeket elektronikus szenzorsorokon alapuló ún. elektronikus-orr és -nyelv készülékekkel is vizsgáljuk a szubjektív (márka preferencia) és objektív (mérhető íz/illat) tényezők leírása érdekében. Eredményeink segíthetnek a fogyasztói viselkedés jobb megértésében, illetve a termékprofil-kialakítás módszertanának fejlesztésében.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2021-05-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )