Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
László Fodor
A deformációtörténet meghatározása szerkezetföldtani, geokronológiai, szedimentológiai és geofizikai adatok alapján a Pannon-medence pre-kainozoos aljzatában

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Eötvös Loránd University, Budapest
earth sciences
Doctoral School of Earth Sciences

Thesis supervisor: László Fodor
Location of studies (in Hungarian): ELTE
Abbreviation of location of studies: ELTE


Description of the research topic:

A kutatás célja, hogy leképezze és értelmezze a Pannon-medence pre-kainozoos aljzatát alkotó kőzetek szerkezeti képét, az azokban kialakult vetőrendszereket, takarókat, gyűrődéseket, a deformációhoz köthető metamorfózist. Ezen adatrendszeren keresztül meghatározza a terület szerkezetfejlődését és vizsgálja annak alpi-kárpáti kapcsolatait. Célterület a Pannon-medence valamely része, vagy módszertani szempontból kiválogatott felszíni feltárások, felszín alatti adatrendszerek lehetnek. Az alkalmazott módszerek a felszíni mérésektől, térképezéstől, üledékföldtani elemzéstől a vékonycsiszolatos vizsgálatokon keresztül a geokronológiai és geofizikai adatok elemzéséig terjedhetnek.
A konkrét kutatási téma a jelentkezővel való egyeztetés során alakul ki.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2021-05-31


2021. V. 01.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2021. május 21-én 10.00 órakor kerül sor.

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )