Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Éva Stefanovitsné Bányai
Antioxidáns módszerek összehasonlítása, azok kritikai értékelése különböző élelmiszeripari mintákban

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: Éva Stefanovitsné Bányai
Location of studies (in Hungarian): Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola, 1118 Budapest Villányi út 29-43.
Abbreviation of location of studies: SZIE


Description of the research topic:

A munka során olyan élelmiszeripari minták és különböző táplálékkiegészítők antioxidáns kapacitásának meghatározása a cél, egy fotokemilumineszcencia elvén működű készülékkel, valamint az eddigi ismert módszerekkel is. A műszer segítségével az összes víz- és zsíroldékony antioxidáns mellett, meghatározható a szuperoxid dizmutáz enzim aktivitása is. A mérések további célja az, hogy megállapítható legyen, hogy a különböző frakciók esetén a minta előkészítés (extrakció hatásfoka stb.), a homogenizálás, a mátrixhatás, stb., hogyan befolysásolják az eredményeket. A végső cél egy rutinszerűen alkalmazható technika kidolgozása, mely az élelmiszeripari minták esetében alkalmazható lehetne. További cél, annak kidedítése, hogy HPLC-vel meghatározott flavonoid összetételen belül mely komponensek azok, amelyek döntő mértékben tehetők felelőssé az antioxidáns kapacitásért.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2021-05-27


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )