Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Péter Horn
Nagy hústermelési kapacitású kocák életteljesítménye és az azt befolyásoló résztulajdonságok

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Kaposvár
animal husbandry
Doctoral School of Animal Science

Thesis supervisor: Péter Horn
Location of studies (in Hungarian): Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar, Állattenyésztés-technológia és Menedzsment Tanszék
Abbreviation of location of studies: AKKAT


Description of the research topic:

Kétszáz genetikailag nagy növekedési kapacitású azonos konstrukcióba tartozó koca folyamatos élethosszig tartó sokoldalú ellenőrzése.
A kísérlet kiterjed: az egyedek testtömeg-változásának folyamatos ellenőrzésére, a növekedés, valamint a reprodukciós ciklusok minden fázisában. A kondíció változásának nyomon követése, a zsírdepók és az izmoltság becslése folyamatos monitorozással, UH scannerrel történik. A laktációs tejtermelés mérése minden egyedre kiterjed. A takarmányfelvétel folyamatos mérések alapján történik, összefüggésben az istállóklíma változásokkal is (évszakhatások). Minden egyed, amely kényszerselejtezéssel válik ki a tenyésztésből vagy elhullik, részletes állatorvosi vizsgálattal zárja az elemzési időszakot.
A kísérleti sertéstelep technikai lehetőségei különösen alkalmasak arra, hogy a kocákra vonatkozó mérési adatokat folyamatosan regisztrálhassuk. Új információkat nyerhetünk a legkorszerűbb, nagy genetikai képességű sertéspopulációk életteljesítményét befolyásoló biológiai meghatározottságú résztulajdonságaira vonatkozóan.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2021-05-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )