Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Kiterjedt csontdefektusok pótlásának lehetőségei, massziv osteochondrális homograftok, autograftok, endoprotézisek összehasonlító vizsgálata

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Semmelweis University, Budapest
clinical medicine
Károly Rácz Doctoral School of Clinical Medicine

Thesis supervisor: Miklós Szendrői
Location of studies (in Hungarian): Semmelweis Egyetem, Ortopédiai Klinika
Abbreviation of location of studies: SE


Description of the research topic:

A jelenlegi modern kemo- és radiotherápiás protokollok birtokában a csontdaganatok (rosszindulatú) 70-85%-ban lehetőség van végtagmegőrző műtétek végzésére. Ez nem utolsósorban a rekonstrukciós sebészeti technikák fejlődésének köszönhető, mivel onkológiai értelemben radikális vagy széles rezekciókat követően 20-60 cm hosszúságú csontsegment pótlására lehet szükség.
A pótlás történhet tumorendoprotézissel, porcfelszínt is tartalmazó masszív homografttal mely lehet liofilizált, besugárzott vagy mélyfagyasztott. Használható érnyeles vagy szabad autológ fibula graft, önállóan vagy homografttal erősítve, a tumoros rezekátum speciális autoclavos eljárást követően.
E módszerek összehasonlító vizsgálata, a szövődmények, a funkció és az életminőség függvényében a cél hosszútávú utánkövetések eredményei tükrében.

Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2021-05-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )