Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Gyula Poór
Gyulladásos, metabolikus és degeneratív mozgásszervi kórfolyamatok diagnosztikájának, terápiájának és rehabilitációjának klinikai kutatása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Semmelweis University, Budapest
clinical medicine
Károly Rácz Doctoral School of Clinical Medicine

Thesis supervisor: Gyula Poór
Location of studies (in Hungarian): Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI), Semmelweis Egyetem Reumatológiai és Fizioterápiás Tanszéki Csoport
Abbreviation of location of studies: ORFI


Description of the research topic:

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) egyedülálló mozgásszervi beteganyaga, valamint naprakész diagnosztikai, terápiás és rehabilitációs gyakorlata révén kiváló hátteret jelent a klinikai kutatások számára.
Az átfogó téma a gyulladásos, metabolikus és degeneratív mozgásszervi kórképek klinikai, képalkotó és laboratóriumi diagnosztikája, a tüneti és biológiai terápiás kezelések valamint a reumatológiai rehabilitáció vonatkozásában kiváló lehetőséget jelent a szisztematikus napi gyakorlati munkából adódó tudományos következtetések levonására. Az intézeti beteganyag elsősorban a rheumatoid arthritis, a juvenilis idiopathiás arthritis, a spondylitis ankylopoetica, az arthritis psoriatica, az arthritis urica, a polymyalgia rheumatica és számos polyszisztémás autoimmun betegség, a gerincen és a végtagízületeken zajló porcbetegség, valamint a primer és szekunder osteoporosis illetve a többi metabolikus kórkép hosszú távú gondozását reprezentálja.

Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2021-05-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )