Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Péter Nyirády
REKONSTRUKTÍV UROLÓGIA

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Semmelweis University, Budapest
clinical medicine
Károly Rácz Doctoral School of Clinical Medicine

Thesis supervisor: Péter Nyirády
Location of studies (in Hungarian): Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika
Abbreviation of location of studies: SE


Description of the research topic:

Az urológiai betegségek elõfordulási aránya az utóbbi évtizedekben egyértelmű emelkedést mutat. Ezen belül is feltűnő az uroonkológiai esetek folyamatosan emelkedõ száma. Alprogramunk célja ezért, hogy a fokozódó jelentőségű urológiai sebészet keretén belül kijelöljük a követendõ fõ kutatási irányvonalakat. A feladat, hogy megtaláljuk azt a legkisebb még elégséges sebészi rekonstrukciós beavatkozást, mely a beteg gyógyulásához vagy legalább is megfelelő életminõség eléréséhez vezet. Tekintve, hogy az urológiai sebészet tevékenysége a vizelettermelõ, vizeletgyűjtő, vizelettovábbító rendszer és a férfi nemi szervek betegségeire irányul, az életminõség két nagyon fontos területére van kihatással, a normális vizelésre és a nemi életre. A hólyagrák kezelésében egy fontos tényezõ, hogy törekedni kell a hólyag lehetõség szerinti megõrzésére. Az izom invazív rákos esetekben és még néhány speciális esetben azonban a választandó eljárás a radikális cystectomia és a hólyagpótlás. A hólyagpótlásra a gyomor-bél rendszer különbözõ részeit szoktuk felhasználni.
Az iatrogén betegségek megelõzése és felszámolása az urológia egyik legfontosabb feladata. A gondatlan sebészi beavatkozások, különösen a kismedencében, a szomszédos szervek iatrogén sérüléséhez vezethetnek. A következmények, uréter és hólyagsipolyok, valamint uréter és urethra sérülések, szûkületek.

Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2021-05-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )