Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
György Molnár
Újmédia és web 2.0 eszközök és rendszerek használatának oktatás/tanulásmódszertani kérdései

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Eszterházy Károly University of Applied Sciences, Eger
educational sciences
Doctoral School of Education

Thesis supervisor: György Molnár
Location of studies (in Hungarian): Eszterházy Károly Egyetem
Abbreviation of location of studies: EKE


Description of the research topic:

Az újmédia korában már nem csak oktatók, de a hallgatók is létrehozhatnak tananyagokat, jegyzeteket, melyeket gyorsan átvesz az egyetemista közösség. Ezen oktatási folyamat keretén belül a tartalom fogyasztóból tartalom létrehozó válik. Ennek az elméleti környezetét a mai internetes szolgáltatások többségét jelentő közösségi média (Facebook, Twitter, YouTube, Wikipédia) biztosítja. A közösségi média minimális kompetenciát és technikai hozzáértést vár el tőlünk, és a tartalomlétrehozásban egész nagy közösség vehet részt. Elmosódnak az én és ami, a tanár és a tanuló, az otthon, az iskola és a munkahely közti határok.
A kutatás célja annak vizsgálata, hogy az újmédia környezetében hogyan változik meg az ismeretszerzés módja, milyen biztos stratégiák léteznek a hiteles források felismerésére, és milyen szerep jut a nyílt tananyagnak. Milyen digitális kompetenciák szükségesek mindehhez.


Deadline for application: 2021-05-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )