Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Possibilities of utilization of beer porridge as a high-fiber by-product in the food industry

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
food sciences
Doctoral School of Nutrition and Food Sciences

Thesis supervisor: Gerda Diósi
Location of studies (in Hungarian): Debreceni Egyetem
Abbreviation of location of studies: DE


Description of the research topic:

A sörgyártás során keletkező inaktív maláta, sörtörköly melléktermékként jelentkező anyag, amely magas rosttartalommal, alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik. Élelmiszerdúsítási lehetőséget tekintve főként szép korúak, de egyes speciális étrendeket fogyasztók számára javasolt a magas rostbevitel. Termék fejlesztés során számos esetben az alaptermék összetételének módosítása technológiai módosítással is jár. A rostok hidratációját tekintve az elkészítési mód, egyéb összetevők arányának módosítását vonja magával.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2020-08-15


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )