Thesis supervisor: Gerda Diósi
Location of studies (in Hungarian): Debreceni Egyetem Abbreviation of location of studies: DE
Description of the research topic:
A sörgyártás során keletkező inaktív maláta, sörtörköly melléktermékként jelentkező anyag, amely magas rosttartalommal, alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik. Élelmiszerdúsítási lehetőséget tekintve főként szép korúak, de egyes speciális étrendeket fogyasztók számára javasolt a magas rostbevitel. Termék fejlesztés során számos esetben az alaptermék összetételének módosítása technológiai módosítással is jár. A rostok hidratációját tekintve az elkészítési mód, egyéb összetevők arányának módosítását vonja magával.
Number of students who can be accepted: 1
Deadline for application: 2020-08-15
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).