Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Zsolt Vitári
Német-magyar tudástranszferek.

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
educational sciences
Education and Society Doctoral School of Education

Thesis supervisor: Zsolt Vitári
Location of studies (in Hungarian): "Oktatás és Társadalom" Neveléstudományi Doktori Iskola
Abbreviation of location of studies: OTNDI


Description of the research topic:

Az egyes országok között fennálló bi- és multilaterális kapcsolatok vizsgálata során a diplomáciai, politikai, katonai és gazdasági kötelékek árnyékában a mai napig háttérbe szorulnak azok a szellemi kapcsolatok, melyek révén olyan tudástranszferek valósultak meg, amik hozzájárultak az oktatási és felsőoktatási rendszer fejlődéséhez, a kulturális és tudományos élet felvirágzáshoz, a társadalmi önszerveződés beindulásához. Ezek a transzferek különösen fontosak és erősek voltak Németország és Magyarország között.
Az e tématerületbe illeszkedő kutatások esetén lehetőség van input-, output-, illetve folyamatközpontú vizsgálódásokra társadalom-, kultúr-, tudomány-, gazdaság- és hadtörténeti orientáltsággal, de minden esetben a doktori iskola neveléstudományi és –történeti irányultságának megtartásával. Forrásbázisul a két ország országos, regionális, illetve intézményi levéltáraiban őrzött dokumentumai szolgálnak.


Deadline for application: 2020-11-05


2020. X. 20.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2020. november 6-án 10.00 órakor kerül sor.

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )