Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Károly Barakonyi
Higher Education

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
educational sciences
Education and Society Doctoral School of Education

Thesis supervisor: Károly Barakonyi
Location of studies (in Hungarian): PTE OTNDI
Abbreviation of location of studies: OTNDI


Description of the research topic:

A globalizáció hatása a felsőoktatásra, felsőoktatási trendek, azokra adott válaszok. Az Európai Felsőoktatási Térség problémái. Egyetemek vezetése, egyetemkormányzás. Egyetemek második forradalma. A magyarországi Bologna folyamat kritikája, az európai trendekkel összhangba hozása. A “Higher Education” téma keretében az alábbi altémákra helyezzük a hangsúlyt (nem zárva ki ezzel újabb résztémák felvételét a programba).
a) A globalizáció hatása a felsőoktatásra, felsőoktatási trendek, azokra adott válaszok. Egyetemek missziójának változása, az egyetemek második forradalma.
b) Az Európai Felsőoktatási Térség problémái. A magyarországi Bologna folyamat kritikája, az európai trendekkel összhangba hozása.
c) Egyetemek vezetése, egyetemkormányzás, az egyetemek belő struktúráinak megváltozása.
d) Egyetem és társadalom kapcsolata
e) A felsőoktatási képzés, az életen át tartó tanulás és a munkaerő-piaci kapcsolata.
A hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy a témavezetők kutatásiba bekapcsolódjanak, eközben megismerkedjenek a mértékadó hazai és a külföldi szakirodalommal, a téma feldolgozását elősegítő kutatás-módszertani, neveléstudományi, szociológia módszerekkel, illetve kapcsolatot teremtsenek a témában jártas gyakorlati szakemberekkel.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2020-11-20


2020. X. 20.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2020. november 6-án 10.00 órakor kerül sor.

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )