Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Éva Schmelczer-Pohánka
A 17–20. századi könyvtárak szerepvállalása az oktatási intézmények kiszolgálásában. Iskolai könyvtárak története (18–20. század)

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
educational sciences
Education and Society Doctoral School of Education

Thesis supervisor: Éva Schmelczer-Pohánka
Location of studies (in Hungarian): PTE OTNDI
Abbreviation of location of studies: OTNDI


Description of the research topic:

Az új- és modernkori könyvtáraknak egy része a különböző szintű oktatási intézmények képzéseinek általános és tudományos kiszolgálásában betöltött szerepének vizsgálata képezi a fenti témakör főbb vonalát. A különböző típusú és alapítású, szervezett könyvgyűjtemények históriájának feltárása nem pusztán intézménytörténeti kutatásokat takar, hanem komplex, interdiszciplináris összefüggések feltárását is.
A kutatandó téma specifikusan az egyházi és a világi alapítású bibliotékák, valamint a felső- és középfokú oktatási intézmények (tanári és ifjúsági könyvtárak) kimondottan szervezeti keretek között felállított könyvgyűjteményeinek történetét, kialakítását, működését, valamint azoknak az oktatásban és a kultúraközvetítésben vállalt szerepének felvázolását takarja.


Deadline for application: 2020-11-20


2020. X. 20.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2020. november 6-án 10.00 órakor kerül sor.

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )