Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Zoltán Balogh
Az akut és krónikus betegek ápolásának vizsgálata

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Semmelweis University, Budapest
general health sciences
Doctoral School of Pathological Sciences

Thesis supervisor: Zoltán Balogh
Location of studies (in Hungarian): SE Egészségtudományi Kar
Abbreviation of location of studies: SE


Description of the research topic:

Az egészségtudományi kutatásokra jellemző az interdiszciplináris megközelítés, a genetika, az epidemiológia, biostatisztika, táplálkozástudomány, magatartástudományok az ápolástudomány és a egészséggazdaság módszereinek használata.
A téma legfőbb célkitűzése, hogy az egészségtudományok témakörein belül az ápolástudomány témaköre bővüljön, ezáltal az ápolás szélesebb területén biztosítson színvonalas kutatási lehetőséget a mester (MSc) fokozatot szerzett ápoló PhD hallgatók számára.
„Az akut és krónikus betegek ápolásának vizsgálata” című témakör lehetőséget biztosít a doktoranduszoknak olyan kutatási téma választására, mely a hazai és nemzetközi gyakorlatnak megfelelően az ápolás eltérő területein nyújt lehetőséget vizsgálatok folytatására.
A téma célkitűzése, hogy a hallgatók a kórházi felvételtől kezdődően – az ellátási folyamatnak megfelelően – a sürgősségi osztályos környezetben, az akut ellátás során, az ambuláns ellátói környezetben, valamint az intézményi és lakóközösségi helyszínen működő ápolási és rehabilitációs színtereken vizsgálhassák az ápolás stratégia elemeit, folyamatát, gyakorlatát és eredményeit mind az ellátói team, team tagok, mind pedig az ellátottak és hozzátartozójuk oldaláról tekintve.
A téma további célkitűzése, hogy ezen felmérések különös tekintettel legyenek a már meglévő és a kutatás során bevezetett ápolásszakmai protokollok, eljárási rendek vizsgálatára, az új és régi ápolási módszerek gyakorlatban betöltött szerepére, valamint az akut és krónikus betegápolás képzéssel, szakképzéssel, betegoktatással és finanszírozásával összefüggő elemeire is.

Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2020-12-06


2020. X. 20.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2020. november 6-án 10.00 órakor kerül sor.

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )