Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Károly Jármai
Hegesztett tartályok optimális méretezése

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
mechanical engineering
István Sályi Doctoral School of Mechanical Engineering Sciences

Thesis supervisor: Károly Jármai
Location of studies (in Hungarian): Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet
Abbreviation of location of studies: EVG


Description of the research topic:

Az innovatív tervezés során olyan szerkezeti variánsokat kell kifejleszteni, amelyek az eddigiekhez képest jobb tulajdonságokkal rendelkeznek, vagyis könnyebbek, biztonságosabbak, gazdaságosabbak. A költségcsökkentéshez megfelelő költségfüggvény és hatékony matematikai szélsőérték-számító módszer szükséges.
A korszerű mérnöki teherviselő szerkezetek fő követelményei a biztonság, gyárthatóság és gazdaságosság. A kidolgozott optimális tervezési rendszer, amit felhasználhat a jelölt, biztosítja a biztonságot és gyárthatóságot a tervezési és gyártási feltételek kielégítésével és a gazdaságosságot a költségfüggvény minimálásával.
Fontos szempont az optimális tervezés ipari felhasználása, ezért reális számszerű modell-problémákon keresztül juthat el a jelölt az innovatív tervezés alkalmazására, az optimált variánsok összehasonlítására.
Az optimális méretezés alkalmazható hegesztett I és szekrénytartókra illetve oszlopokra, hegesztett kötésekre, csőszerkezetű rácsos tartókra, keretekre, bordázott lemezekre és héjakra. Fontos a korszerű matematikai függvényminimáló módszerek ismerete. Az alkalmazásokban tárgyalhatnak bunkert, távvezeték-tornyot, szállítószalag-hidat, tároló tartály tetőt, szélturbina-tornyot, csővezeték-erősítést, hegesztett kivágó prést, futódaru-hidat.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2020-02-28

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )