Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Nóra Bunford
Az affektív diszreguláció, agresszió, és funkcionális károsodások neurobiológiai rizikó- és védőfaktorai ADHD tüneteket mutató és tipikusan fejlődő serdülőkorúaknál

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Semmelweis University, Budapest
clinical medicine
Doctoral School of Mental Health Sciences

Thesis supervisor: Nóra Bunford
Location of studies (in Hungarian): SE
Abbreviation of location of studies: SE


Description of the research topic:

A kutatás célja a jutalomfeldolgozás – mint az affektív diszreguláció egy etiológiai faktorának (és az azzal együtt járó agresszió és viselkedésproblémák, pl. dohányzás, alkohol/ drogfogyasztás, illetve kockázatos autóvezetés és szexualitás, és iskolai és társas funkcionális károsodások) – neurobiológiai alapjainak vizsgálata figyelemhiányos hiperaktivitási (ADHD) és viselkedészavar tüneteket mutató és tipikusan fejlődő serdülőknél.
A jutalomfeldolgozás két aspektusának (anticipáció és kezdeti fogékonyság) neurobiológiai alapjait funkcionális mágneses képalkotás [fMRI] segítségével mérjük. Genetikai és egyéb fiziológiai (ERP) adatok is rendelkezésre állnak majd.
A longitudinális kutatás a Lendület Fejlődéstani és Transzlációs Idegtudomány Kutatócsoport munkájának keretében zajlik.

Jelentkezés: Dr. Bunford Nóra: bunford.nora@ttk.mta.hu


Deadline for application: 2019-12-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )