Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
István Préda
Endocardiális és testfelületi mapping vizsgálatok és ezek klinikai alkalmazása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Semmelweis University, Budapest
theoretical medicine
Doctoral School of Basic and Translational Medicine

Thesis supervisor: István Préda
Location of studies (in Hungarian): ÁEK
Abbreviation of location of studies: ÁEK


Description of the research topic:

A testfelületi EKG mapping az elmúlt évtizedek kutatásaiban hasznosnak bizonyult számos elméleti és klinikai EKG probléma megválaszolására. Kutatócsoportunk elsősorban az intraventricularis vezetési zavarok, valamint a szívizom ischaemia és szívizom infarctus klinikai kérdéseivel foglalkozik, illetve vizsgáljuk az intraventricularis vezetési zavarok és szívizom nekrózis együttes előfordulásának mapping eltérését.
Humán szívelektrofiziológiai laboratóriumunkban 1994 óta foglalkozunk endocardiális EKG-val, illetve az endocardiális mapping kérdéseivel. Vizsgálataink részben a frankfurti J.W. Goethe Egyetem Elektrofiziológiai Laboratórium munkacsoportjával közösen végzett vizsgálataink is szerepelnek. Foglalkoztunk a supraventriculais ritmuszavarok genesisével, aktívan dolgozunk a kamrai ektopiás eredetű ritmuszavarok kiindulási helyének meghatározásával és kamrai ritmuszavarok ablációjának kérdéskörével, a pacemaker elektródák térbeli lokalizációjának és az elektróda működési zavarok mapping diagnosztikájával. Újabb kutatási területünk a szívelégtelenség resynchronizációs kezelése és a kamrai elektródalokalizáció összefüggése a betegek bal kamrai ejectiós frakciójával és a klinikai kimenettel.

Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2019-12-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )