Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
László Tamás
A száj, a garat és gége betegségeinek vizsgálata és kezelési lehetőségeinek kutatása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Semmelweis University, Budapest
clinical medicine
Doctoral School of Clinical Medicine

Thesis supervisor: László Tamás
Location of studies (in Hungarian): SE
Abbreviation of location of studies: SE


Description of the research topic:

A kutatás célja


A kutatási téma felöleli a a szájüreg, a garat és gégebetegségek patofiziológiájának, farmako,-illetve sebészi terápiájának kutatását és továbbfejlesztését. Első sorban a terápiás beavatkozások klinikai hatásait vizsgáljuk. A különböző terápiák összehasonlítását objektív és szubjektív módszerekkel tervezzük. A betegek retrospektív és prospektív követése során műszeres objektív és kikérdezéses szubjektív tesztekkel vizsgáljuk.


1. Az obstuktív alvási apnoe (OSAS obstructive sleep apnoe syndroma) szájüreg-garat anatómiai eltéréseinek kóroki kiértékelése, a konzervatív kezelések és a műtéti megoldások hatékonyságának a vizsgálata gyermek és felnőtt korban.
2. A hagyományos tonsillectomia és a laser, vagy rádiófrekvenciás tonsillotomia klinikai eredményeinek összehasonlítása
3. A szájüregben és garatban végezhető egyéb laser és radiofrekvenciás műtétek eredményeinek összehasonlító vizsgálata
4. Különböző phonochirurgiai (hangszalagon végzett mikroszkópos beavatkozások) műtéti megoldások fejlesztése és eredményeinek kiértékelése.
5. A spasmodicus dysphonia okainak vizsgálata, a botullinum toxin befecskendezés különböző módszereinek (Ultrahang vezérelt külső injectio és altatásban végzett microlaryngoscopiás injectálás) összehasonlítása és eredményeinek a kiértékelése.
6. A rosszindulatú tumorok miatt végzett parciális gége műtéti megoldások (külső nyaki behatolásból illetve a non invazív endoscopos-mikroszkópos laser műtétek ) összehasonlító vizsgálata
7. Az operációs széndioxid laserekhez újabban kifejlesztett mikromanipulátor különböző üzemmódjainak (folyamatos, pulzáló és szuper pulzáló, illetve scanner) összehasonlítása a lágyszájpadon, garatban és gégében végzett beavatkozások során.
8. TOR (Transoralis Robot Sebészet) és az egyéb non invaziv transzorális sebészeti eljárások (Mikroszkópos mikromanipulátorral végzett laser sebészet)
lehetőségeinek összehasonlítása.

Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2020-05-20

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )