Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
István Kocsis
Laboratóriumi vizsgálatok az aneszteziológiai és az intenzív terápia területén

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Semmelweis University, Budapest
clinical medicine
Doctoral School of Clinical Medicine

Thesis supervisor: István Kocsis
Location of studies (in Hungarian): SE Intenzív Terápiás Klinika
Abbreviation of location of studies: SE


Description of the research topic:

A téma célja a korszerű aneszteziológiai és intenzív terápiás beavatkozások indikációjához, végrehajtásához és eredményességéhez új labordiagnosztikai módszerek, mérések kidolgozása, illetve a meglévők fejlesztése, új kihívásokhoz való adaptálása.
A noninvazív terápiák és minimal invazív műtéti beavatkozások térhódítása megkövetelik, hogy a diagnosztikai eljárások segítségével egyre pontosabban a beavatkozás tervezésekor és végzése során minél pontosabban fel lehessen mérni a beteg állapotát. Különösen a kardiovaszkuláris betegségek intenzív ellátásában ugrásszerűen terjedő eszközös eljárások (pl. szívkatéterezés, katéteres szívbillentyű csere) hatékonyságának ellenőrzésére, illetve a szövődmények korai felismerésére olyan új laboratóriumi diagnosztikai módszerek bevezetése várható, melyek nagyobb precizitással biztosítják a szükséges információt a klinikusnak.
A minimálisan invazív beavatkozásokon túl az aneszteziológiai ellátás kapcsán az újabb, a korábbiaknál eltérő támadáspontú szerekre (pl. véralvadásgátlók) adott válasz monitorozására alkalmas szenzitív és specifikus tesztekre is szükség van.
A téma célkitűzése az aneszteziológiai és intenzív terápiás beavatkozások során hagyományosan alkalmazott laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatok során kapott információ új szempontok szerinti feldolgozása, illetve annak a meghatározása, hogy a klinikai ellátás számára az újabb tesztek végzése mekkora járulékos haszonnal jár.

Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2020-05-20

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )