Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Állati eredetű melléktermékek feldolgozástechnológiáinak kidolgozása táplálkozásélettani céllal.

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: Huszár Klára Pásztorné
Location of studies (in Hungarian): SZIE BC, 1118 Budapest, Villányi út 29-43.
Abbreviation of location of studies: SZIE


Description of the research topic:

A javasolt doktori téma több szempontból is nagyon aktuális és releváns. A vágás során keletkező vér valamint az állati eredetű alapanyagok feldolgozása során keletkező melléktermékek (pl. savó, író) táplálkozás-élettanilag értékes komponenseket tartalmaznak (pl. fehérje, vas). Ezek hasznosítása a környezetterhelés csökkentése ill. a megsemmisítés költségének kiküszöbölése szempontjából is fontos. A melléktermékek emberi fogyasztási célra történő, biztonságos felhasználása, ezek – akár funkcionális - élelmiszerekben történő felhasználása speciális táplálkozási igényű emberek, mint pl. vashiányban szenvedők, várandósok, időskorúak, testépítők, sportolók stb. számára is szolgálhat, de ugyanakkor alkalmasak a mindennapi egészséges étrendbe való beépítésre is.
A doktori munka célja előnyös táplálkozás-élettani tulajdonságokkal rendelkező élelmiszerek fejlesztése állati eredetű melléktermékek felhasználásával valamint a termékek táplálkozás-élettani, érzékszervi, illetve technológiai szempontból meghatározó jellemzőinek vizsgálata.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2019-02-01

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )