Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Csaba Németh
Ildikó Nyulasné Zeke
Fagyasztott tojáslé felhasználási lehetőségeinek vizsgálata

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: Ildikó Nyulasné Zeke
co-supervisor: Csaba Németh
Location of studies (in Hungarian): SZIE BC 1118 Budapest Villányi út 29.43.
Abbreviation of location of studies: SZIE


Description of the research topic:

Egy esetleges tojáshiányra megoldást jelenthet a tojáslé lefagyasztása és fagyasztva tárolása. Ha a tojástermékeket gyártó üzemek fagyasztott tojás készlettel rendelkeznének,
sokkal kiegyenlítettebbé válna az iparban felhasznált levek piaca. Ezért a kutatás során homogenizált tojáslevek fagyasztása történne különböző módszerekkel.
Arra a kérdésre keressük a választ, hogy milyen fagyasztási és fagyasztva tárolási körülmények szükségesek az alapanyag minőségének megőrzéséhez, és milyen változások
következnek be a tojás fagyasztva tárolása során.
Ezen kívül vizsgálat tárgya a felengedtetett tojásléből készített termékek minőségének vizsgálata és összehasonlítása a nem fagyasztott léből készült termékekkel.
Tehát végső cél a megfelelő fagyasztási és tárolási technológia kiválasztása és a tojáslevekben bekövetkező változások feltárása.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-06-30


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )