Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
A 17-19. századi francia és európai művelődéstörténet forrásai

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
literature
Doctoral School of Literature

Thesis supervisor: Géza Szász
Location of studies (in Hungarian): oktató szobája
Abbreviation of location of studies: 2216


Description of the research topic:

Az utóbbi évtizedek kutatása rámutatott arra, hogy a vizsgált korszakban az úgynevezett nemzeti kultúratörténet önmagában nem, vagy nehezen értelmezhető, ebből fakadóan szükség van olyan források bevonására, amelyek a kor valamely kultúrnyelvén (pl. francia) születtek, ám nem csupán egy adott nemzet, vagy régió, hanem az összeurópai kultúra, vagy egyes társadalmi viselkedési formák leírását tartalmazzák. Ilyen például Casanova emlékiratai, a különféle útleírók által bejárt országokról közölt anyagok, illetve a korabeli irodalmi és politikai sajtóban megjelent közlemények. A téma feltárásával lehetőség nyílik egy újfajta kultúraszemlélet és művelődéstörténeti módszertan kialakítása.

Required language skills: francia
Recommended language skills (in Hungarian): olasz, angol, német
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-06-30


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )