Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
A posztmodern magyar próza poétikai sajátosságai

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
literature
Doctoral School of Literature

Thesis supervisor: Gábor Szabó
Location of studies (in Hungarian): oktató szobája
Abbreviation of location of studies: 2211


Description of the research topic:

Nyelvi pozíciók és formai sajátosságok, a speciálisan „posztmodernnek” tartott jelenségek előzményeinek, előd-szövegeinek föltérképezése elsősorban a magyar prózában, részben a világirodalomban. A szöveg által megképzett tér, a nyelv megszólaltatásának feltételei, uralhatóságának vagy uralhatatlanságának kérdései, a beszélő státusza, az időbeliség nyelvi megragadása, az idő poétikai formába öntése, az időtapasztalat reflektált megjelenítése és szövegbe íródása, a szöveg normatív egységeinek lebontása, a szövegközi, nyelvi és logikai határok kijátszása, képek jelenléte a szövegben. E lehetséges kutatási irányok kiterjedhetnek a posztmodern utáni poétikai átrendeződés vizsgálatára.

Recommended language skills (in Hungarian): angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-06-30


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )