Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Petrarca latin nyelvű munkái, utóélet, hatástörténet

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
literature
Doctoral School of Literature

Thesis supervisor: István Dávid Lázár
Location of studies (in Hungarian): oktató szobája
Abbreviation of location of studies: 3109


Description of the research topic:

A PhD program egyik alappillére a Petrarca-kutatás, amelyben az utóbbi évtizedben ismét előtérbe kerültek a latin nyelven írott művek. A korábbi – szinte kizárólagosan a Canzonierét előtérbe helyező – kutatás egyre inkább ráébred arra a nyilvánvaló tényre, hogy nem választható el egymástól az életmű olasz, illetve latin nyelven íródott része. Az e témát választók számára tehát számos lehetőség nyílik a kutatásra, pl. a morálfilozófus Petrarca portréjának kiegészítésére, vagy az irodalmi levél műfaját Cicero nyomán újrateremtő filológus tevékenységének vizsgálatára. Lehetőség nyílik hatástörténeti vizsgálódásokra is (műfajtörténeti, motívumtörténeti stb. szempontok figyelembevételével).

Required language skills: latin, olasz
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-06-30


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )