Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Miklós Gyöngy
Modell-alapú orvosi képrekonstrukció

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Pázmány Péter Catholic University, Budapest
computer sciences
Roska Tamás Doctoral School of Sciences and Technology

Thesis supervisor: Miklós Gyöngy
Web address (URL): https://itk.ppke.hu/oktatas/doktori-iskola-phd
Location of studies (in Hungarian): PPKE ITK Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola
Abbreviation of location of studies: PPKE


Description of the research topic:

A CT (computed tomography) napjaink egyik legelterjedtebb diagnosztikai képalkotási módszere. Ennek a modalitásnak három gondja a sugárterhelés, az alacsony időbeli felbontás, illetve a limitált lágyszöveti kontraszt. Amennyiben limitált szögből végezzük a megfigyelést és külön feltételezésekkel élünk, lehetőség nyílik a fenti gondok csökkentésére. A cél, hogy a megfigyelt objektum alapján egy olyan modellt alkalmazzon a hallgató, amely a megoldás megfelelő költségfüggvényéhez vezet. Ezáltal, compressed sensing illetve sparse reconstruction technikákat alkalmazva várhatóan egy olyan optimumot lehet megtalálni, amely az inverz megoldások halmazából a valódi megoldáshoz közeli eredményt nyújt. Ennek a megközelítésnek várhatóan más orvosi képalkotási modalitásnál illetve eljárásnál is relevanciája lehet.

Required language skills: angol
Recommended language skills (in Hungarian): angol
Further requirements: 
matematikában, fizikában jártas, programozáshol (pl. MATLAB, python) jól értő, kísérletek tervezésére, elvégzésére nyitott, lelkes, kreatív jelentkező

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-06-30

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )