Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Attila Kiss
Protomodern és posztmodern kulturális reprezentációk az angol nyelvű irodalmakban és kultúrákban, illetve ezek összehasonlítása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
literature
Institute of Hungarian Language and Literature

Thesis supervisor: Attila Kiss
Location of studies (in Hungarian): oktató szobája
Abbreviation of location of studies: 3314


Description of the research topic:

A téma kutatása a kulturális reprezentációk szemiotikájának és szemiográfiájának posztstrulturalista elméleteire támaszkodik. A szemiotikai kultúra-tipológia újraértelmezésével és az ideológiailag meghatározott kulturális képrendszereket feltáró szemiográfia segítségével, összehasonlító eljárással vizsgáljuk, hogy milyen párhuzamok fedezhetők fel a kora újkori és a posztomodern reprezentációkban. Különösen a multimédiális és performatív társadalmi gyakorlatok (társadalmi látványosságok, színház, populáris kultúra, hirdetések, kampányok) értelmezésében igyekszünk kamatoztatni a többjelcsatornás szemiózis elemzését segítő komparatív eljárást.

A témát Kiss Attila Szőnyi György Endrével közösen gondozza.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-06-30


2018. IX. 18.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2018. október 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )