Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Gábor Michalkó
A turizmus térspecifikus vonatkozásai

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
earth sciences
Doctoral School of Geosciences

Thesis supervisor: Gábor Michalkó
Location of studies (in Hungarian): SZTE
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

A turizmus mára szerte a világban akadémiai szinten művelt kutatási téma. A kutatóműhelyek eredményei turizmustudomány elnevezéssel diszciplínalizálódtak. A turizmus egyik legfőbb sajátossága a vizsgált jelenségek térbeli mivolta, azonban a geográfinak transzdiszciplináris módon kell igazodnia a turizmussal foglalkozó tudományágakhoz. A turizmus generálta problémák megértését azok a kutatások segíthetik, amelyek felvállalják a térspecifikus vonások elemzését, ugyanakkor nem zárkóznak el a társtudományok, különösen a közgazdaságtan, a szociológia, a szociálpszichológia és a kulturális antropológia eredményeiből táplálkozó megközelítésektől. A születendő doktori értekezéseknek innovatívnak, kreatívnak, széles elméleti és módszertani alapozottságúnak kell lenni, amelynek hozadéka többek között a turizmusföldrajz teoretikus kereteit is szélesíti.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-12-15


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )