Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Gábor Nagy
Az információs társadalom földrajza

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
earth sciences
Doctoral School of Geosciences

Thesis supervisor: Gábor Nagy
Location of studies (in Hungarian): SZTE
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

Az információs társadalom és gazdaság fogalmi rendszerének tisztázása, az információs társadalom értelmezése. Az információs társadalom területi folyamatai, térbeli hatásrendszere, a kutatott témák időbeli fejlődése, új súlypontok kiformálódása. Az információs társadalom kutatásának térszemlélete, ennek visszahatása a társadalomföldrajz térszemléletére. Térelemek, mozgások az információs társadalom tereiben.
Az információs ágazatok konvergenciája, az adattovábbítás hálózatai, a hozzáférés területi egyenlőtlenségei. A hálózati adatforgalom, elérhetőség, a hálózatok topológiája. Versengő technológiák, potenciális új platformok. A hálózati tartalom és felhasználói. Az információs aktivitás területi különbségei. A regionális és ágazati politikák hatása az információs társadalom terjedésére. Az információ-intenzív gazdasági ágazatok klasszifikációja, a három fő csoport sajátos jellemzői. Az IKT-szektor súlya és jelentősége a gazdaságban (kibocsátás, hozzáadott érték, innováció, foglalkoztatás) és ennek területi sajátosságai.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-12-15

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )