Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Eszter Tanács
Erdők ökoszisztéma szolgáltatásai, ezek térképezése, szén-megkötés

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
earth sciences
Doctoral School of Geosciences

Thesis supervisor: Eszter Tanács
Location of studies (in Hungarian): SZTE
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

A hazai erdők hármas funkciójukból következően számos környezeti szolgáltatást nyújtanak, és az optimális használat érdekében a kezelés során valamennyit figyelembe kell venni. A különböző jellegű és helyzetű állományokban a funkcióknak eltérő súlya lehet, ezek térképi megjelenítése jelentősen könnyítheti a döntéshozást.
Egy globális szempontból jelentős szolgáltatás a szén-dioxid megkötése.
A kutatás modellek alkalmazásával arra keresi a választ, hogy a hazai erdők esetében van-e különbség e téren a természetközeli szerkezetű, többfunkciós, illetve a vágásos üzemmódban kezelt, kifejezetten fatermesztési célú állományok között. A Magyarországon eddig használt modellek természetközeli állományokra kevéssé alkalmazhatóak, mivel a bemeneti adatokat egykorú és elegyetlen állományokra elkészített fatermési táblák szolgáltatják. Kutatásaink célja, hogy ezekre az állományokra új módszertant kidolgozva több szempontot figyelembe vevő közelítést adjon. A modell-futtatások során többféle szcenárió, illetve különböző beavatkozások hatásai is figyelembe vehetőek.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-12-15

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )