Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Eszter Tanács
Erdőszerkezeti mintázatok, kialakulásuk okai, tér- és időbeli változásai

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
earth sciences
Doctoral School of Geosciences

Thesis supervisor: Eszter Tanács
Location of studies (in Hungarian): University of Szeged
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

Kisebb területek vizsgálatakor a faállomány-szerkezet részben, mint könnyen mérhető helyettesítő tényező, részben pedig, mint a biodiverzitás okait és forrásait magyarázó tényező jöhet számba egy erdei ökoszisztémában. A szerkezeti elemek állományléptékű vizsgálata azért is jelentős, mert az állomány az erdészeti kezelés egysége és alapja; bár a beavatkozás az erdei ökoszisztéma valamennyi komponensét befolyásolja, elsősorban a szerkezetre irányul, melyet közvetlenül és gyorsan alakít. Ily módon a hasonló kutatások hasznos tanulságokkal szolgálhatnak a gazdasági erdők természetesebb kialakításához, ami az erdő egyéb funkcióinak felértékelődése miatt jelenleg igen aktuális téma. Két területen folynak kutatások, az egyik a Szeged közelében található Maros-menti erdőrezervátum, a másik pedig az Aggteleki-karszton található Haragistya-Lófej erdőrezervátum.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-12-15


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )