Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Villamos zavarok elektronikus fogyasztásmérőre gyakorolt hatásának az analizálása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
computer sciences
JÓZSEF HATVANY DOCTORAL SCHOOL FOR COMPUTER SCIENCE AND ENGINEERING

Thesis supervisor: Csaba Blága
Location of studies (in Hungarian): Villamosmérnöki Intézet
Abbreviation of location of studies: VMI


Description of the research topic:

A villamos energia ma már teljesen beépült a mindennapi életünkbe. A villamos energia biztonságos szolgáltatásához hozzátartozik a fogyasztott energia pontos mérése. Az elektronikai berendezések, a teljesítményelektronikai –vezérlők és - szabályozók elterjedése, de csak a klasszikus értelemben vett fogyasztók üzemeltetetése, illetve a különböző környezeti hatások (pl. villám) zavarokat okoznak a villamos hálózaton. A korszerű fogyasztásmérő órák már nem elektro-mechanikus, hanem elektronikus mérési elven működnek. Fontos lenne megvizsgálni a zavarok hatását az elektronikus fogyasztásmérők működésére vonatkozóan. A National Instruments cég korszerű laboratóriumi és ipari igényeknek is megfelelő hardver és szoftver eszközöket fejleszt, gyárt és forgalmaz, amelyekkel a Miskolci Egyetem Elektrotechnikai-Elektronikai Intézeti Tanszéke is rendelkezik. Ezek széleskörűen alkalmazhatók mind tudományos, mind gyakorlati mérések elvégzésére, illetve olyan platformok kifejlesztésére, amelyek a fogyasztásmérők vizsgálatára is célszerűen felhasználhatók. A projekt célja ezen lehetőségek tanulmányozása, a megfogalmazottaknak megfelelő mérések kialakítása először laboratóriumi körülmények között, majd ígéretes eredmények esetében a munka tovább folytatása.

Further requirements: 
MSc szintű villamosmérnöki oklevél, informatikai-programozási ismeretek, méréstechnikai jártasság és/vagy érdeklődés, kutatói-oktatói hajlam, angol nyelv magabiztos ismerete és használata

Number of students who can be accepted: 2

Deadline for application: 2018-08-01


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )