Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Just-in- sequence ellátási láncok tervezési módszereinek fejlesztése

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
computer sciences
JÓZSEF HATVANY DOCTORAL SCHOOL FOR COMPUTER SCIENCE AND ENGINEERING

Thesis supervisor: Tamás József Bányai
Location of studies (in Hungarian): Logisztika Intézet
Abbreviation of location of studies: LOG


Description of the research topic:

A megnövekedett vásárlói igények megnövekedett termékféleség számot és ez által megnövekedett alkatrészigényt eredményeztek, mely azonban jelentős készleteket okozhat. Ezen készletek csökkentése érdekében különböző ellátási stratégiák kerültek bevezetésre. A just-in- sequence elvű ellátási stratégia a mechatronikai összeszerelő iparban és az autóiparban jelent meg először és a just-in- time termelési stratégián alapszik. A just-in- sequence ellátási stratégiáknak a szakirodalomban három alapvető változata ismert: pick-to- sequence, ship-to-sequence és build-to- sequence stratégiák.

Ezen just-in- sequence ellátási láncok tervezése és irányítása azok összetettsége miatt olyan új heurisztikus, metaheurisztikus módszerek kidolgozását és alkalmazását teszi szükségessé, melyek a jellemzően NP-hard problémák megoldását támogatják, ezzel is biztosítva ezen folyamatok naturális mutatókon és költségeken alapuló célfüggvények szempontjából optimális kialakítását és működtetését.

Number of students who can be accepted: 2

Deadline for application: 2018-08-01


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )