Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Rudolf Ferenc
Forráskód modell alapú vizsgálata

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
computer sciences
Doctoral School of Computer Science

Thesis supervisor: Rudolf Ferenc
Location of studies (in Hungarian): SZTE
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

A jelenleg üzemben levő szoftverek nagy részét már több mint 10 éve fejlesztik. A mindig szoros határidők miatt a fejlesztők általában nem tudják megfelelő színvonalon tartani a forráskódot és az architektúrát, ami megnehezíti annak jövőbeli továbbfejlesztését és karbantartását. A Szoftverfejlesztés Tanszéknek jelentős kutatási eredményei vannak ezeken a területeken, valamint rendelkezik forráskód analizálási technológiákkal a C/C++/C#/Java/SQL nyelvekre.
A téma keretén belül kidolgozandók olyan hatékony modell alapú módszerek és algoritmusok, amelyek a forráskód analizátorok eredményeinek (absztrakt szemantikus gráf, vezérlési gráf, metrikák, stb.) felhasználásával, azok valamely népszerű modellező keretrendszerbe (Pl. EMF) való átültetésével alkalmasak nagyméretű valós rendszerek forráskódjának vizsgálatára.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2022-03-15


2021. X. 14.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2021. november 19-én 10.00 órakor kerül sor.

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )