Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Rudolf Ferenc
Szoftverminőség mérése, szoftvermetrikák vizsgálata, szoftverhiba előrejelzés

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
computer sciences
PhD School in Computer Science

Thesis supervisor: Rudolf Ferenc
Location of studies (in Hungarian): SZTE
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

A szoftverminőség mérésének rendkívüli jelentősége van. A jelenlegi népszerű szoftverek nagy részét már több mint 10 éve fejlesztik, és megfigyelhetők rajtuk az öregedés jelei: a méret túllépi az egymillió programsort, az eredeti architektúra sérült, hiányos a dokumentáció, nincsenek betartva a kódolási konvenciók, sok forráskód másolat van jelen, stb. A jelenlegi módszerek nem képesek teljes körűen felmérni az ilyen nagy és összetett szoftverrendszerek minőségét. A szoftverminőség mérésének nagy jelentősége van többek között a programmegértésben, szoftverkarbantartásban és tesztelésben. A Szoftverfejlesztés Tanszéknek jelentős kutatási eredményei vannak ezeken a területeken, valamint rendelkezik forráskód analizálási technológiákkal a C/C++/C#/Java/SQL nyelvekre.
A téma keretén belül kidolgozandók olyan hatékony módszerek, algoritmusok és modellek (pl. statisztikai, gépi tanulási), amelyek a forráskód analizátorok eredményeinek (absztrakt szemantikus gráf, vezérlési gráf, metrikák, stb.) felhasználásával alkalmasak nagyméretű valós rendszerek forráskódjának minőségmérésére és hibáinak előrejelzésére.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2019-03-15


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )