Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Tibor Gyimóthy
Nagyméretű szoftverek karbantartási problémái

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
computer sciences
Doctoral School of Computer Science

Thesis supervisor: Tibor Gyimóthy
Location of studies (in Hungarian): SZTE
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

A vállatoknál, hivataloknál napi szinten működő szoftverek mérete sok esetben meghaladja a több millió programsort. Ezek a rendszerek gyakran évtizedes, folyamatos változtatásokkal járó fejlesztési munka eredményeként jönnek létre. A módosítások hatására a még eredetileg gondosan megtervezett szoftverek minősége is elromlik, a rendszer architektúrája sérül. Gyakran előfordul, hogy a programozók a szűk fejlesztési határidők miatt ’copy-paste’ módszerrel kódolnak, ezzel nagyon veszélyes kódrészletek keletkeznek, amik nem várt hibákat okozhatnak.

A kutatási téma célkitűzése olyan módszerek kutatása, amelyek segítségével lassítható a nagyméretű szoftverek minőségének romlása,csökkenthető a módosítások okozta következmény hibák száma. Az ilyen módszerek iránt nagy érdeklődés mutatkozik a szoftverfejlesztő cégeknél és a nagy szoftvereket üzemeltető vállalatoknál és intézményeknél is.

Required language skills: angol nyelvű szakszöveg megért
Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2022-03-15


2021. X. 14.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2021. november 19-én 10.00 órakor kerül sor.

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )