Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Zoltán Gingl
Szoftvervezérelt és szoftverdefiniált mérési módszerek multidiszciplináris alkalmazása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
computer sciences
PhD School in Computer Science

Thesis supervisor: Zoltán Gingl
co-supervisor: Róbert Mingesz
Location of studies (in Hungarian): SZTE
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

Az egyedi fejlesztésű szoftvervezérelt és szoftverdefiniált műszerek nagy hatékonyságú információszerzést tesznek lehetővé számos multidiszciplináris kutatási területen. A különböző valós jelek digitalizálása után a kapott numerikus adatokat kompakt beágyazott rendszereken vagy más számítógépeken futó szoftverek kezelik, így biztosítható, hogy legnagyobb mértékben a szoftver végezze mérési és jelfeldolgozási feladatokat. A hardver és szoftver eszközök fizikai, kémiai, biológiai szenzorok kezeléséhez, élettani jelek méréséhez, a kapcsolódó jelfeldolgozási feladatok elvégzéséhez is nélkülözhetetlen támogatást adnak, az egységek részévé válnak.

A kutatási munka egy része a hardver és szoftvermegoldások fejlesztését jelenti, ami mellett új, az eddigieknél hatékonyabb mérési, jelfeldolgozási, információszerzési módszerek keresése is cél. Kiemelt terület a véletlenszerű fluktuációk elemzése, információforrásként való hasznosítása számos multidiszciplináris kutatási területen.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2019-03-15


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )