Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Zoltán Györgyi
Nemzeti szakképzési rendszerek társadalmi-gazdasági beágyazottsága

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
teaching
Doctoral School of Human Sciences

Thesis supervisor: Zoltán Györgyi
Location of studies (in Hungarian): Debrecen, Egyetem tér 1. II. 203.
Abbreviation of location of studies: BTKNI


Description of the research topic:

Az Európai Unióban az oktatásügy deklaráltan nemzeti hatáskör, ugyanakkor az utóbbi évtizedekben - a hasonló gazdasági és társadalmi folyamatok következtében - megfigyelhető a nemzeti oktatási rendszerek közeledése. Ezzel ellentétben a szakképzésre, amely az oktatási rendszeren belül a legszorosabban kötődik az egységesülő gazdasághoz, kevéssé jellemző a közeledés. A kutatás az európai országok szakképzését érintő legújabb folyamatok feltárása mellett arra vállalkozik, hogy értelmezze nemzeti szakképzési rendszerek társadalmi-gazdasági beágyazottságát, s rámutasson az eltérő fejlődési utak okaira, következményeire.


Deadline for application: 2016-12-25


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )