Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Rajmund Kuti
Épületszerkezetek tűzállóságát növelő eljárások kutatása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Széchenyi István University, Győr
civil engineering
Multidisciplinary Doctoral School of Engineering Sciences

Thesis supervisor: Rajmund Kuti
Location of studies (in Hungarian): Széchenyi István University
Abbreviation of location of studies: SZE


Description of the research topic:

A kutatási téma leírása:
Az építmények tűzvédelmének biztosítása, az infrastruktúra védelmének egyik fontos eleme, nemzetgazdasági szempontból is lényeges kérdéskör. A tűzvédelmi előírásoknak is megfelelő biztonságos építészet napjainkban kiemelkedő aktualitással bír. Az utóbbi években az építmények létesítésének szabályai jelentősen szigorodtak, beleértve a tűzvédelmi normákat is. A megnövekedett követelményeknek megfelelő létesítés és használat mellett is számolni kell tűzesetek bekövetkezésével. Egy súlyos következményekkel járó nagy kiterjedésű tűzeset, komoly veszélyeket jelenthet a humán és az épített és a természeti környezetre egyaránt. A tűzesetek megelőzése, az épületszerkezetek tűz elleni védelmének biztosítása, a tűzterheléssel szembeni ellenállás növelése, komoly kihívást jelentenek a tűzvédelmi tervezésért felelős szervezeteknek és szakembereknek. A hatékonyság növeléséhez elengedhetetlen az épületszerkezetek tűzállóságát növelő eljárások kutatás-fejlesztése.

Kutatási célok:
- Fő célkitűzés, az épületszerkezetek tűzállóságát növelő műszaki megoldások kutatása, fejlesztése, gyakorlati megvalósításának elősegítése.
- További cél, a biztonságos tűzvédelmi tervezés fejlődésének támogatása.
- Környezet és biztonságtudatos technikai megoldások kidolgozása, a fejlesztési irányok feltárása.


Egyéb (követelmények, elvárások)
Tűzvédelmi számítások ismerete.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )