Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
András Edelmayer
Meghibásodások detektálása nagy-megbízhatóságú, paramétereiben változó lineáris (LPV) rendszerekben

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Széchenyi István University, Győr
computer sciences
Multidisciplinary Doctoral School of Engineering Sciences

Thesis supervisor: András Edelmayer
Location of studies (in Hungarian): Széchenyi István Egyetem
Abbreviation of location of studies: SZE


Description of the research topic:

A dinamikus rendszerekben bekövetkező rendellenességek és meghibásodások detektálása egyre növekvő fontossággal bíró mérnöki terület. Különösen a korszerű nagy-megbízhatóságú rendszerek esetében a rendszerre előírt tartós megbízhatósági követelmények teljesítésének szinte egyetlen módja az aktív biztonságnövelő módszerek rendszerbe integrálása, amelyek az esetlegesen megjelenő hibák eltávolítását megbízható módon, gyorsan és a működés teljesítménymutatóinak folyamatos fenntartása mellett képesek megoldani. A hibák és normálistól eltérő rendszermegváltozások detektálása az ilyen aktív biztonságnövelő módszerek köréhez tartozó feladat. A detektálási módszerek alapvetően modell alapúak. Hatékony detektálási módszerek csak a valóságos rendszerekben mindíg jelenlévő nemlinearitások hatásának figyelembevételével dolgozhatók ki. Az érdeklődés előterében álló, nagy-komplexitású mérnöki rendszerek (ilyenek pl. tipikusan a repülőgépek, űreszközök és gépjárművek irányításának problémái), matematikai leírását a paramétereiben változó lineáris (LPV) modellosztállyal lehet célravezető módon elvégezni, amely modellosztály átmenetet nyit a kezelhető lineáris és a gyakorlat számára gyakran alkalmatlan nemlineáris módszerek között. A doktori program során a jelölt megismerkedik a hagyományos detektálási módszertannal és lehetősege nyílik új kutatási programokhoz történő csatlakozás révén a legkorszerűbb rendszerelméleti módszerek elsajátítására.
Követelmények: Matematikai rendszerelmélet alapjai, Irányítástechnikai ismeretek, MATLAB és SIMULINK ismeretek, Jártasság a szimulációs módszerek alkalmazásában.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )