Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
András Edelmayer
Intelligens közlekedési rendszer alkalmazások kutatás-fejlesztése

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Széchenyi István University, Győr
computer sciences
Multidisciplinary Doctoral School of Engineering Sciences

Thesis supervisor: András Edelmayer
Location of studies (in Hungarian): Széchenyi István Egyetem
Abbreviation of location of studies: SZE


Description of the research topic:

A vagyon-, személy és közlekedésbiztonságot leghatékonyabban befolyásoló korszerű járműtechnológiai módszerek egyike a járművek és járművek, valamint járművek és útpálya infrastruktúra elemek közötti (rövidítésében V2X) információcsere lehetőségét megteremtő vezeték nélküli kommunikáció. A mobil ad-hoc hálózati kommunikációs feladatok megoldásának műszaki előfeltétele egy harmonizált, többmódusú (multimodal) kommunikációs technológia megteremtése és széleskörű alkalmazása. Mivel a rövid-, közép- és nagy-hatótávolságú kommunikáció feladatait ugyanaz a jármű fedélzeti kommunikációs rendszer kell, hogy ellássa, jellemzően többféle szolgáltatástípus váltogatott üzemére és heterogén hálózati technológiák használatára van szükség: ezt nevezzük többmódusú kommunikációnak. Külön kihívás a kommunikációs módszerek geográfiai pozíció információkkal való ötvözése (GPS) és az ún geo-addressing technikák kidolgozása és bevezetése. A heterogén kommunikációs módszerek és eljárások egységes rendszerbe szervezése az ún. CALM kommunikációs szabványokkal (Communications Access for Land Mobiles) való harmonizálás útján lesz megoldható (ISO, IETF, ETSI, IEEE). A doktori cselekmény programja az ilyen kommunikációs rendszerek alkalmazására épülő, magasszintű számítógépi alkalmazások kutatás-fejlesztéséhez kapcsolódóan jelentkező problémák megoldását tűzi ki célul. Ezek közül az egyik lehetséges kutatási irányvonal a real-time kommunikációs protokollok alkalmazásával megvalósítható irányítási és szűrési feladatok megtervezése és a vonatkozó megoldások kidolgozása. A program a témavezető kutatási projektjeivel szoros kapcsolatban lehetőséget ad jelölt számára a jelenlegi legkorszerűbb, a világ élvonalához tartozó kutatások folytatására, a nemzetközi trendek megismerésére és azokhoz való csatlakozásra.
Követelmények: ANSI-C és Objective C ismeretek, Linux operációs rendszer jártasság, WEB alapú standardok (PHP, XHTML, Javascript) ismerete, IPv6 alapismeretek.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )