Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Zsuzsanna Benkő
Az egészségnevelés, az egészségfejlesztés és az egészség alakulástörténeti, kultúrtörténeti és mentalitástörténeti változásai

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
teaching
Education and Society Doctoral School of Education

Thesis supervisor: Zsuzsanna Benkő
Location of studies (in Hungarian): Pécsi Tudományegyetem "Oktatás és Társadalom" Neveléstudományi Doktori Iskola
Abbreviation of location of studies: OTNDI


Description of the research topic:

A téma tárgyalása társadalomtörténeti, szociológiai, nevelésszociológiai, kultúrtörténeti és mentalitástörténeti elméleti és módszertani alapon, nemzetközi kontextusba helyezve történik. A vizsgálat irányulhat egyrészt az egészségnevelés, egészségfejlesztés színtereire, szereplőire, célcsoportjaira, dokumentumaira, valamint a társadalmi-, területi esélyegyenlőtlenségekre, másrészt irányulhat az egészségnevelés, egészségfejlesztés hátterében álló emberi cselekvésre, a cselekvést motiváló értékekre. A fenti kutatások napjaink egészségnevelési és egészségfejlesztési folyamatainak megértését segíthetik elő.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-05-15


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )