Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Katalin Ambrusné Kéri
Az Európán kívüli népek neveléstörténete, különös tekintettel az iszlámra

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
teaching
Education and Society Doctoral School of Education

Thesis supervisor: Katalin Ambrusné Kéri
Location of studies (in Hungarian): OTNDI
Abbreviation of location of studies: OTNDI


Description of the research topic:

A tág téma-terület olyan kutatásokat tesz lehetővé, amelyek elsősorban az elmúlt két évszázad nyomtatott forrásanyagára támaszkodva bemutatják, hogy az európai („nyugati”) neveléstörténet-írásban hogyan jelent meg az Európán kívüli népek nevelés- és oktatástörténete. A történettudomány és a neveléstudomány fejlődési irányzatait, paradigmáit is tanulmányozva jól kibontható az a historiográfiai jellegzetesség, hogy kontinensünk gondolkodásmódja más földrészek lakóiról korszakról korszakra milyen jelentős részben változott.
Az eddig már elvégzett, az iszlám nevelés- és művelődéstörténetét érintő kutatásokhoz kapcsolódóan lehetőség van újabb, az európai színtéren, a nyugati gondolkodás- és tudománytörténetben is is jelentős hatást gyakorló világvallás nevelési jellegzetességeinek történeti és elméleti vizsgálatára.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-05-15

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )