Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Zoltán Szakály
A közösségi agrármarketing lehetőségei és anomáliái, különös tekintettel a hazai tejtermék piacra

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
business and management
Károly Ihrig Doctoral School of Management and Business

Thesis supervisor: Zoltán Szakály
Location of studies (in Hungarian): Debreceni Egyetem GTK
Abbreviation of location of studies: DEGTK


Description of the research topic:

A közösségi marketing egy speciális területe a marketing tudományának. Az agrárszférában jelentősége abban mutatkozik, hogy az egyes termelők vagy vállalkozások atomisztikusan nem képesek ellátni önállóan a marketingtevékenységet, ezért erre a feladatra társulniuk kell. Az együttműködés alapfeltétele, hogy a résztvevők ne tekintsék egymást ellenfélnek, hanem megtanulják kiaknázni, és a saját javukra fordítani az összefogásban rejlő erőt és lehetőséget. A marketing közösségi formája azért előnyös a résztvevők számára, mert az alaptevékenységük önállóságát meg tudják őrizni, de a reklám, a piackutatás, a kiállításokon való megjelenés és a termékpolitika (pl. márkázás) költségeit fel tudják osztani egymás között, nem beszélve az egységes alkupozíció kérdéséről. A közösségi marketing is a hagyományos módszereket, eszközöket alkalmazza, hiszen a piaci munka megcélzott közönsége ugyanaz, mint az egyedi, vállalati marketing esetében. A közösségi marketing ugyanakkor szélesebb árucsoportot ölel fel, mivel jellemzően egy-egy termékcsoportot, ágazatot átfogva kapcsolódik a vállalkozások egyedi marketing-tevékenységéhez.
A közösségi marketingszervezetek különböző formáit első lépésben szekunder információforrások alapján jellemezzük, majd primer piackutatás keretében egyrészt kvantitatív, másrészt kvalitatív eljárásokkal gyűjtünk piaci információkat. A kutatás fókuszában a tej és tejtermékek közösségi marketingje áll, az ágazatra vonatkozóan komplex marketing stratégiai elemzés készül nemzetközi kitekintésben.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )