Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
A nemzeti érdek az Európai Unió jogában

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
law
Géza Marton Doctoral School of Legal Studies

Thesis supervisor: Márton Varju
Location of studies (in Hungarian): ÁJK A/214/B. szoba
Abbreviation of location of studies: A/214


Description of the research topic:

A kutatási terület az Európai Unió tagállamai által megfogalmazott politikai, gazdasági és társadalmi érdekek, valamint közpolitikai célok az Unión belül történő érvényesítése és megvalósíthatósága lehetőségének elméleti és gyakorlati kérdéseit fedi le. A következő témákban várunk PhD kutatási javaslatokat: a) a nemzeti érdek az EU jogában betöltött helye és szerepe, b) a nemzeti érdekek érvényesítése az EU jogában és kormányzási rendszerének keretei között, és c) értékkonfliktusok, nemzeti érdek és az EU alkotmányos rendszere. A kutatási javaslatok irányulhatnak valamely egyedi közpolitikai területre, mint például az általános gazdasági érdekű szolgáltatások, közpénzügyek, állami tulajdon és állami monopóliumok, gazdaságszabályozás, szociális közszolgáltatások, oktatás stb. A PhD kutatásnak a kiválasztott témát vagy területet intézményi és/vagy normatív szempontokból kell vizsgálnia. Interdiszciplináris kutatási módszerek alkalmazása javasolt.

Number of students who can be accepted: 2

Deadline for application: 2016-12-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )